Press "Enter" to skip to content

Biografi

Flemming James Rasmussen Født 30 August 1937 i Brønshøj. Sanger, guitarist, sangskriver.

1971: Rasmussen (Reprise).
1996: Jacks – En hyldest tilFour Jacks (KAVAN)
1997: Bim Bam Bubba Lou (Olufsen Records).
2001:Jeg var en JACK(DAVS Media – Management).
2004: Svæve som en sommerfugl, Stikke som en bi. (Mill Music).

se komplet Diskografi her

Biografien venligst stillet til rådighed af Politikens Dansk Rock
1956-97 (Politikens Forlag) Hovedredaktør: Torben Bille

KARAKTERISTIK

En af de første danske rock ‘n’ roll-sangere. Inspireret af Bill Haley, Elvis Presley og Tommy Steele. Senere med i de bredt folkelige Four Jacks.

Solby Scenens drenge-jazzband "The Hot Boys" 1955

Flemming “James” Rasmusssen startede sin kariere i 1955 og dannede i 1956 med nogle kammerater fra Solby Scenens drenge-jazzband “The Hot Boys”, James And His Jamesmen. Gruppen spillede hos Børge Kisbye i Kødbyen og var på tourne i bla. Norge.Den oprindelige besætning bestod af James Rasmussen, sang og guitar; Charles Nielsen, tenor- saxofon; Poul “Jokker” Holm, piano; Ole Sunesson, bas, og Ole Nielsen, trommer – han blev dog allerede samme år erstattet af Per Olesen.

I december 1956 optrådte James Rock kvintet ved Kisbyes Stjerneshow i den københavnske Nora Bio.
Året efter blev James Rasmussen,, kåret til “Den danske Tommy Steele”, ved Aften Bladets konkurence i KB Hallen og bandet spillede i en periode som opvarming ved biografforevisninger af Tommy Steele-filmen “Ung mand med guitar.” !

James and his JAMESMEN - JORDAL AMFI 1956
James and his JAMESMEN - JORDAL AMFI 1956

I 1958 singledebuterede bandet med en fordanskning af Steele-gennembruddet Handful Of Songs: En håndfuld musik/Hand-claps (Philips). Singlen blev tv-præsenteret i Otto Leisners Pladeparade.
Efter koncerter i Norge og forsøg på lancering i England, forlod James Rasmussen mod slutningen af 1958 gruppen, og blev medlem af “Four Jacks” som afløser for Otto Brandenburg. Her kom han til at synge sammen med John Mogensen, Bent Werther og Poul Rudi

James Rasmussen rejste i 1965 til USA, hvor han de næste 14 år arbejdede som sanger, producer og sangskriver for forskellige amerikanske pladeselskaber. Bla. Reprise, som udgav hans solo-album Rasmussen i 1971 på et tidspunkt, hvor singer/songwriter-traditionen fik sit gennembrud i USA.

På en kaffebar mødte han musikeren Buzz Clifford, som blev hans nære ven. Buzz skrev sangen “Echo Park”som James Rasmussen producerede med sangeren Kieth Barbour i 1968
Det blev et Top 20 hit i U.S.A og på den konto kom James Rasmussen til at arbejde med navne som, Jimm Keltner, Bobby Hebb, J.R. Shanklin, T Bone Burnett, Red bone, Danny Moore, Harry Nielson, David Sommervilde, David Jackson, Linda Ronstad og Val Garay, som i 1982 producerede record of the year ?Bette Davis eyes? med Kim Karnes.  

Four Jacks -Poul Rudi, Bent Werther, James Rasmussen og John Mogensen.
Foto fra LP udgivelsen "RASMUSSEN" 1971

Efter hjemkomsten i 1979 blev det i mange år kun til to singler, Herbert og Palle/Drømmevisen, (Starbox. 1981), og Sjælens indre/Hiælp mig fra 1983 – udgivet af Ekstra Bladet, som led i en kampagne mod alkoholmisbrug – i backingbandet var bla. Peter Thorup, guitar. I 1983 startede James Rasmussen sin trio “James Rasmussen Trio” med Søren Engel og Preben Federsen.

I 1996 fik James Rasmussen et mindre comeback med Jacks – En hyldest til Four Jacks. 13 at kvartettens største successer fra 60?erne, og indspillet med en lang række rutinerede musikere, bla. bassisten Søren Engel, Delta Blues Band.
Udgivelsen førte til dannelsen af et turnéband, Jacks, med bla. Engel og hans Delta-kollega, trommeslageren Preben Feddersen.

James Rasmussen er adskellige gange præsenteret i medierne med radio og TV programmer om og med gruppen “JACKS” samt personlige portræt programmer. Senest i Temalørdag marts 2001 “Dansk Rockhistorie” på DR2 samt Musikbutikken på DR1.

I løbet af sit USA-ophold producerede James Rasmussen bla. nummeret Echo Park med Keith Barbour, som i 1968/69 blev et hit, og nåede nr. 20 på Billboards Top 100. Hele Midtvesten boykottede nummeret ? man anså det for politisk og kritisk over for Vietnam-krigen.
James Rasmussen Trio er P.T ude på tour i Danmark,

Biografien venligst stillet til rådighed af Politikens Dansk Rock 1956-97 (Politikens Forlag) Hovedredaktør: Torben Bille

James Rasmussens TRIO 2018