Press "Enter" to skip to content

Four Jacks Samlede udgivelser

For første gang er alle Four Jacks? indspilninger samlet og tilgængelige

Inklusiv sjældne indspilninger med bl.a. Dirch Passer og Ove Sprogøe

Alle sangene er i John Mogensens mesterlige arrangementer

Når “Four Jacks – Samlede Udgivelser” udkommer den 23. maj er det et vigtigt kapitel i den musikalske Danmarkshistorie, der for første gangbliver samlet og offentlig tilgængeligt.

Deres officielle udgivelser,LP’erne, EP’er og singler – de store hits, deres rariteter, sange som ikke blev udsendt og lydsiden fra et slettet TV-show. Alt sammen fra den gyldne periode mellem 1957 og 1964.

Der bliver på den måde rig mulighed for, og god grund til, igen at skrue op for klassikere som Mandalay, Æselsangen (Bare Bare Bare Ta? Det Roligt), Når LygterneTændes, Tom Dooley og ikke mindst O Marie, jeg vil hjem

Kreatøren bag Four Jacks, John Mogensen, var selv med hele vejen, og sammen med Poul Rudi, Bent Werthersamt først Otto Brandenburgog siden James Rasmussenlavede han de flotte indspilninger, der altså nu for første gang er samlet. Når CD’en udkommer den 23. maj er det resultatet af et omfattende researcharbejde af Jørgen de Myliusog Claus Hagen Petersen, der har været en tur i gemmerne. De har samlet en unik 4-CD med såvel kendte som glemte indspilninger fra Four Jacks’ store repertoire. Desuden er der smagsprøver på medlemmernes kunnen efter Four Jacks med John Mogensens første solo-single som et højdepunkt og deres indbyrdes konstellationer til og med 1966 som et sjovt supplement.
Herudover har Jørgen de Mylius og Claus Hagen Petersen også skrevet CD-boksens deltaljerede booklet med alle relevante og sjove oplysninger om disse charmerende fyre, der måske kan betegnes som Danmarks første store “boyband”. 
I de syv år Four Jacks eksisterede, solgte de over en halv million plader – alene O Mari, a ve hjem solgte over 100.000 eksemplarer. James Rasmussen, der var medlem i Four Jacks fra 1958 til 1964, lever stadig af repertoiret fra dengang og har ofte jobs med sit band: James Rasmussen Trio. James Rasmussen udtaler om sin tid med Four Jacks: Når jeg tænker tilbage på tiden med Four Jacks, oplever jeg et dejligt sus? Når jeg i dag rejser rundt i landet med James Rasmussen Trio og spiller den musik, som Four Jacks stod for, ser jeg med mine egne øjne det store indtryk, vi efterlod os.

Deres stil var den velklædte med ens jakkesæt eller smoking. De var eksponenter dengang som nu for den gode slager, de fine vokalarrangementer og det elegante show. De henrykkede også i to danske spillefilm “Styrmand Karlsen”fra 1958 og “Prinsesse For En Dag”fra 1962, ligesom der var bud efter dem fra Sverige, Norge og Tyskland.
En efterårsdag i 1963 var det tid til at opsige det gyldne samarbejde. De havde sat hinanden stævne på et værtshus i Brønshøj og resultatet blev at Bent Wertherforlod kvartetten, hvorefter den genopstod i nye konstellationer frem til 1966, hvor det var endegyldigt forbi. James Rasmussen er den eneste, der stadig rejser rundt og synger de store Four Jacks hits. Det gør han med sin gruppe: James Rasmussen Trio.
Four Jacks lavede i sin tid mange klassikere, hvoraf Mandalay, Æselsangen, Når Lygternes Tændes, Tom Dooley, Piger og O Mari, a ve hjem til dej blot er eksempler herpå.
Bent Werther, Otto Brandenburg, Poul Rudi,
og John Mogensen.

Opsamlingen Four Jacks – Samlede Udgivelser udkom mandag den 23. maj. Pladeselskab: EMI Music Denmark.
Kompileret af: Jørgen de Mylius og Claus Hagen Petersen
4-CD en Kan købes i pladebutikker, supermarkeder og på tankstationer over hele landet fra den 23. maj 2005. Vejledende udsalgspris: kr. 159, 95 kr
Fakta om “Four Jacks – Samlede Udgivelser”

 

Fakta om Four Jacks

Four Jacks havde deres storhedstid i perioden fra 1957 til 1964. I denne periode øvede de i Pejsegaarden i Husum og indspillede alle deres titler i studiet hos roforeningen Kvikved Svanemøllebugten i København med Helge Albrechtsensom tekniker. Four Jacks blev på de tidligste indspilninger som oftest backet up af Jørgen Grauengårdseller Jørgen Ingmannsorkestre, og John Mogensen selv stod for arrangementerne. Senere overtog han også selv orkesterledelsen, der banede vejen for hans solokarrier.

 

Poul Rudi, Bent Werther, John Mogensen og James Rasmussen

Scandinavian Four:
Poul Rudi, John Mogensen, Erik Aae Jensen, Kaj Berglund


De Nye Four Jacks:

Poul Rudi, John Mogensen, Kaj Berglund og Bjørn Thorsøe

Poul Rudi, Bent Werther, John Mogensen og James Rasmussen

Besætninger:

1956-1958
Poul Rudi, John Mogensen, Bent Werther, Otto Brandenburg
1958-1963
Poul Rudi, John Mogensen, Bent Werther, James Rasmussen
1963-1964
Poul Rudi, John Mogensen, James Rasmussen, Erik Aae Jensen

1964-1966
Three Jacks: Poul Rudi, James Rasmussen, Erik Aae Jensen

Poul Rudi, Bent Werther, John Mogensen og James Rasmussen

Fakta om James Rasmussen

James Rasmussenvar medlem af Four Jacks fra 1958 – 1964. Efterfølgende rejste han til USA, hvor han opholdt sig i 14 år, inden han igen vendte hjem til Danmark. Han er nu bosat i Brønshøj, og hans tid i Four Jacks betyder stadig meget for ham, og minderne fra denne tid er mange. Derfor ligger han også inde med en masse gode og medrivende historier fra tiden, hvor Four Jacks var på sit højeste.

I de sidste 17 år har han dannet trio (James Rasmussen Trio) med Søren Engel– bas og kor – og Jimmi Koldenborg, trommer og kor.– trommer og kor – begge er de kendt fra mange andre sammenhænge bl.a. “Fede Finn og Funny Boyz“, Delta Blues Band og det populære John Mogensen show “Så længe jeg lever”. James Rasmussen Trio spiller numre fra Four Jacks og John Mogensen.

I år fejrer James Rasmussen Trio 17 års “jubilæum” ligesom James Rasmussen selv fejrer 57 års “jubilæum” i musikbranchen. De har jævnligt jobs  For yderligere spilledatoer, repertoire mm. læs her på siderne