Press "Enter" to skip to content

Buzz Clifford

Buzz Clifford: Dejlig Dreng ca 60år

I oktober 1965, kom jeg til Los Angeles. Samme dag jeg ankom, lejede jeg en møbleret lejlighed på Hollywood Boulevard. Jeg kendte ikke et eneste menneske i byen, så de næste par måneder isolerede jeg mig i lejligheden. Hver dag købte jeg Los Angeles Times – læste den – så tv – for at vænne mig til sproget og mentaliteten. Gennem avisen erfarede jeg at der lå en masse recording studies på Selma Ave, og det var ikke langt fra hvor jeg boede. Så en dag tog jeg min guitar under armen, og gik ned på Selma Ave.
Der lå en kaffe bar som hed Rewells – jeg gik derind – bestilte en kop kaffe, og kom i snak med en gut som hed Buzz Clifford. Det viste sig at Buzz lavede det samme som jeg gjorde – han havde året før haft en million sælger som hed “ Baby sitting boogie “.
Jeg fortalte ham min historie, og det endte med at vi blev rigtig gode venner. Vi mødtes hver dag på kaffebaren, der også var stedet hvor folk fra musik branchen hver dag kom og spiste frokost.
Gennem Buzz mødte jeg en masse mennesker, som alle var involveret i musik branchen. Alle havde gang i et eller andet – altid beskæftiget med at lave demoer, og Buzz og jeg var ofte hyret som kor eller guitar comp, på disse demoer. !5 dollars pr. styk. Og hvis produceren så senere solgte produktionen til et pladeselskab, fik man den fulde hyre som studie musiker.
Buzz har igennem sit liv skrevet sange til bl.a. Beck og mange store R&B artister.

-James Rasmussen