Press "Enter" to skip to content

Echo Park

Gennem Buzz Clifford mødte jeg en masse mennesker, som alle var involveret i musik branchen. Alle havde gang i et eller andet – altid beskæftiget med at lave demoer, og Buzz og jeg var ofte hyret som kor eller guitar comp, på disse demoer. 15 dollars pr. styk. Og hvis produceren så senere solgte produktionen til et pladeselskab, fik man den fulde hyre som studie musiker.

De næste par år, hutlede Buzz og jeg os gennem tilværelsen. Jeg havde fået et nyt sted at bo, og min husvært erfarede at jeg var musiker, og da han en dag kom til mig for at få signe penge til huslejen, spurgte han mig om jeg kunne skrive musik til nogle tekster han havde skrevet. Det gjorde jeg, og da han spurgte mig hvad jeg skulle have for det sagde jeg : “ hvis jeg kan bo her gratis, og skrive musik til dine tekster så er det fint med mig – det sagde han ja til.

Som tiden gik, blev min husvært mere og mere interesseret i musik branchen, og en dag spurgte han mig hvad det ville koste at lave en rigtig master recording, i stedet for alle disse demos. Jeg fortalte ham at 4 musikere og 3 timer i et studie ville koste 1000 dollars. Det resulterede i at han blev min sponsor, og jeg kontaktede straks Buzz Clifford og spurgte ham om han havde “ Sangen “ jeg ville så bruge de 1000 dollars på den.
 
Buzz var hamrende sur – ungerne hang ham omkring benene, og han havde ikke tid.
Næste morgen ringer Buzz og fortalte mig at han havde siddet op hele natten, og han havde en sang som jeg skulle høre.
Jeg susede straks over til Buzz – han tog sin guitar frem og spillede “ Echo Park “ for mig. Jeg faldt pladask for sangen – fik fat i nogle af de hotteste musikere i Los Angeles – og fik også fat i en sanger som hed Keith Barbour. Alle var vildt begejstrede for “ Echo Park “ og en måned senere gik jeg i studiet og indspillede sangen.
Jeg fik derefter aftalt et møde med Chuck Gregory fra Epic Rekords. Da han hørte min produktion, var han overbevist om at det var et hit, og en uge senere skrev jeg kontrakt med pladeselskabet.
 
Da pladen udkom blev den et kanon hit både på øst og vestkysten af Amerika, men da USA på det tidspunkt var involveret i Vietnam krigen boykottede man min plade i hele midtvesten, fordi teksten i ” Echo Park ” havde et politisk indhold. Men ” Echo Park ” kom ind på Bilboards top 100 liste og nåede alligevel op i top 20. Min produktion vakte stor opmærksomhed – og fra den dag af ringede min telefon på alle tidspunkter af døgnet.
 
“Originalindspilning, udsendt som single på Epic / Columbia i 1969. Desværre blev sangen boykotted i hele Midvesten, fordi den satte spørgsmålstegn ved krig i al almindelighed og i særdeleshed USA s engagement i Vietnam. Den er netop genudgivet i USA, og budskabet holder – desværre – endnu “
 
 

It `s the morning, soon he `ll rise’
find the glasses, for his eyes
aren`t what they used to be.
Picks up the clothes he`s worn so long,
on the bureau sits the picture of a lady
and the mural of a man who been gone for many years

The old man walks in Echo Park,from bench to bench he moves from morning till dark,
And for the ducks some bread he brings 
( I ) wonder if he `ll feed them this time next spring

Listening to the children play
reminds him of other days, many years ago.
Thoughts of a child, that he helped grow,
and the memory of a letter saying :
Dear Sir, we regret to inform you, your son will not be comming home.

Old man, tell me are there fears
do you measure life in years
or is one day, all you `ll ever know…….I got to know

The old man walks in Echo Park…

Have i been a good man,
have i tried to see the light ?

KEITH BARBOUR – “Echo Park” (Live HQ Television Performance On “Music Scene”)