Press "Enter" to skip to content

Bog udgivelse – JEG VAR EN JACK

Rediger Kolonne Klon Kolonne Tilføj Kolonne Fjern Kolonne Jeg var en Jack er den usminkede beretning om James Rasmussen – et levende stykke ukuelig dansk rock-historie

James Rasmussen trodsede alle odds. Hans barndom var hård, med en stedfar der myrdede hans mor, og en lillebror, der druknede. Men James var ikke sådan at knække ? i stedet for at synke ned i mørket hoppede han på rockekspressen, der førte ham ud af elendigheden og ind i en stor musikalsk æra.

Det unge musiktalent fik sin store chance, da Otto Brandenburg forlod Four Jacks. Det var en mulighed, som James var hurtig til at gribe, og sammen med John Mogensen, Bent Werther og Poul Rudi tog han det danske publikum med storm i perioden 1958-64. På trods af at gruppen ikke længere eksisterer, står den stadig stærkt i folks bevidsthed, og i netop dis
se måneder hyldes deres musik for udsolgte huse i Tivolis opsætning af stykket Four Jacks.

 

For James Rasmussen blev tiden i gruppen kulminationen på en blændende rock?n?roll karriere. Efterfølgende tog han til USA for at prøve lykken. Han fandt den og toppede med et hit og sin egen, amerikanske lp, inden drømmen 12 år senere endte på bunden af en flaske.

Jeg var en Jack er historien om drengen fra stenbroen, som hoppede med på rock?n?roll-toget, da det kørte. Det er en tur gennem Danmark i 40-erne, 50-erne og 60-erne, gennem mørke og lyse tider, og op til nu, hvor James Rasmussen har passeret de 70 og fortsat er sprængfyldt med rock’n’roll.

Bogen er illustreret med ca. 40 fotos, mange af dem James Rasmussens private billeder.

Om forfatteren

James Rasmussen er musiker og tidligere medlem af vokalgruppen Four Jacks. Rud Kofoed er journalist, forfatter og tidligere redaktør på Ekstra Bladet.

Jeg var en Jack
Tekst: James Rasmussen og Rud Kofoed
Omfang: 288 sider
Pris: Kr. 149,- (vejl.)
Udkom: 9.06.2008

Fakta om James Rasmussen

James Rasmussen var medlem af Four Jacks fra 1958 – 1964. Efterfølgende rejste han til USA, hvor han opholdt sig i 14 år, inden han igen vendte hjem til Danmark. Han er nu bosat i Brønshøj, og hans tid i Four Jacks betyder stadig meget for ham, og minderne fra denne tid er mange. Derfor ligger han også inde med en masse gode og medrivende historier fra tiden, hvor Four Jacks var på sit højeste.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I de sidste 17 år har han dannet trio (James Rasmussen Trio) med Søren Engel – bas og kor – og Preben Feddersen – trommer og kor – begge er de kendt fra mange andre sammenhænge bl.a. Delta Blues Band og det populære John Mogensen show ?Så længe jeg lever?. James Rasmussen Trio spiller numre fra Four Jacks og John Mogensen.

Fakta om Four Jacks

Four Jacks havde deres storhedstid i perioden fra 1957 til 1964. I denne periode øvede de i Pejsegaarden i Husum og indspillede alle deres titler i studiet hos roforeningen Kvik ved Svanemøllebugten i København med Helge Albrechtsen som tekniker. Four Jacks blev på de tidligste indspilninger som oftest backet up af Jørgen Grauengårds eller Jørgen Ingmanns orkestre, og John Mogensen selv stod for arrangementerne. 

Senere overtog han også selv orkesterledelsen, der banede vejen for hans solokarriere.Deres stil var den velklædte med ens jakkesæt eller smoking. De var eksponenter dengang som nu for den gode slager, de fine vokalarrangementer og det elegante show. De henrykkede også i to danske spillefilm ?Styrmand Karlsen? fra 1958 og ?Prinsesse For En Dag? fra 1962, ligesom der var bud efter dem fra Sverige, Norge og Tyskland.

En efterårsdag i 1963 var det tid til at opsige det gyldne samarbejde. De havde sat hinanden stævne på et værtshus i Brønshøj og resultatet blev at Bent Werther forlod kvartetten, hvorefter den genopstod i nye konstellationer frem til 1966, hvor det var endegyldigt forbi. 

James Rasmussen er den eneste, der stadig rejser rundt og synger de store Four Jacks hits. Det gør han med sin gruppe: James Rasmussen Trio.Four Jacks lavede i sin tid mange klassikere, hvoraf Mandalay, Æselsangen, Når Lygternes Tændes, Tom Dooley, Piger og O Mari, a ve hjem til dej blot er eksempler herpå. I de sidste 17 år har han dannet trio (James Rasmussen Trio) med Søren Engel – bas og kor – og Preben Feddersen – trommer og kor – begge er de kendt fra mange andre sammenhænge bl.a. Delta Blues Band og det populære John Mogensen show ?Så længe jeg lever?. James Rasmussen Trio spiller numre fra Four Jacks og John Mogensen.

Anmeldelse fra MIDT I EN BEAT TID