Press "Enter" to skip to content

Vokalgruppen “Jacks”

I foråret 1996 kontaktede jeg pladeselskabet Kavan og spurgte om de var interesseret i at jeg genindspillede de gamle ” Four Jacks ” sange. Det var selskabet meget interesseret i, og de bad mig sende dem en demo.
På det tidspunkt havde jeg – i en 14 dages periode – 6 jobs – på Fyn. Jeg kontaktede Lasse Helner og spurgte ham om der var nogle gode recording studier i Odense.
Han fortalte mig om Peter Ågård, som i forbindelse med STV, havde et godt studie. Jeg kontaktede Peter Ågård og fik en aftale på plads.


Da vi kom til Fyn, skulle vi bo på Kværndrup kro – jeg sov i H. C. Andersens seng – og hver dag tog jeg – sammen med mine 2 musikere – Søren og Finn – ind til Peter Ågård i Odense, og indspillede – Op til Alaska og Warterloo – og derefter, sendte jeg demoen til Kavan
Dette resulterede i en plade kontrakt, og i den næste tid genindspillede jeg 13 af de gamle “ Four Jacks “ sange.

Da pladen udkom, spurgte man fra pladeselskabet om jeg kunne starte en gruppe, så vi kunne rejse ud i landet og spille sangene live.
Denne samtale udviklede sig til, at jeg dannede gruppen ” Jacks ” som bestod af Henning Vellejus – Holger Rønnow – Asger Rosenberg og jeg selv på kor, og vi fire sang alle de gamle ” Four Jacks ” harmonier. Udover det havde vi – Søren Engel på bas – Henrik Evert trommer og Søren Anker guitar.
Vi øvede vokalerne i 8 måneder, og bagefter 2 måneder med band på – og så var vi klar. Efterspørgslen på den kombination var ikke så stor, men vi nåede da at spille et par festival jobs – kom på TV 3 gange – Musikbutikken– Syng med på bakkenmed Johnny Raimer, og hos Per Wiking i Pavillonen.
James Rasmussen