Press "Enter" to skip to content

James and his Jamesmen

Første danske Rock.-gruppe, dannet af Flemming "James" Rasmussen, f. 30.8.1937 i København, i 1955 med følgende medlemmer:

James Rasmussen (lead-vo, guitar)
Charles Nielsen (Sax) erstattet af Svend Agner i 1958
Poul “Jokker” Holm (piano) erstattet af
Finn Danbo i 1958
Ole Sunesson (bas)
Ole Nielsen (Trommer), erstattet af
“Skæve” Per Olesen i 1957.

Orkestret hed oprindeligt Grauengårds Kvintet (efter James Rasmussens plejeonkel) og senere “James Kvintet“. Vi spillede oprindeligt dansemusik, men lagde stilen over til Rock, og i 1956 skiftede vi navn til “James Rockkvintet “. I december samme år spillede vi ved danseskolen Kisbye’s Stjerneshow i Nora Bio .
Vi var oprindeligt inspireret af Bill Haley og Elvis Presley, men fik i 1957 tilnavnet “Den danske Tommy Steele” efter at have vundet konkurrencen om “Danmarks Tommy Steele” arrangeret af det københavnske dagblad Aften Bladet . I 1957 spillede “James & his Jamesmen” derefter i Københavnske biografers som opvarmning til Tornmy Steele-filmen “Ung mand med guitar” . Præmien for at vinde konkurencen i KB-Hallen var en pladekontrakt med PHILIPS her Indspillede vi en dansk udgave af Tommy Steele’s “Handfuld of Songs” som i slutningen af 1957, lanceredes af Otto Leisners i tv programmet “Pladeparade” . I forbindelse med VM i jitterbug i England var jeg med Børge Kisbye i England, hvor “gummi Jørgen og Inge Birthe blev verdensmestre.
I starten af 1958 erstattedes C. Nielsen og Holm af Sven Agner Petersen (Sax) Finn Danbo (piano).