Press "Enter" to skip to content

Kim Heibon

Kim Heibon. Født 22. juli 1962 . Guitarist, mundharpespiller, komponist, tekstforfatter.

Opvokset i Helsingør området, og spillede fra slutningen af 70’erne guitar i forskellige
sammenhænge. I løbet af seminarietiden, i begyndelsen af 80’erne, blev basen København og der blev igen sat strøm til guitaren bl.a. i undergrundsbandet Alter Ego og det fremadstormende Led Zeppelin og Aerosmith-inspirerede Innocent Blood.
De engelske tekster i Innocent Blood blev forsøgsvis omskrevet af Heibon til dansk (ex. “Ta’ Mig”/single EMI 1991)

Kim Heibon med datteren Line, sommeren 2000 – en på det tidspunkt fire år gammel produktion.

Inspireret af sprogets muligheder kombineret med en rimelig indsigt i dansk og udenlandsk rockmusik, blev øvelokalet og den aktive rockscene fra beg. af 90’erne og fem år frem, skiftet ud med radiostudierne på Rosenørns Allé. Her sørgede Heibon bl.a. for at der var kog i P3-programmet “Maskinen”.

Efter en kort flirt med tekster i reklamebranchen, gik turen over Radio 2 til TV-Byen, hvor opgaven bl.a. bestod i at klæde værten i Musikbutikken passende på – rent sprogligt. I samme periode blev guitaren luftet flittigt, både i det legendariske Sweet Silence studie som sessionmusiker i projektet Westwood samt på landets spillesteder.

År 2000 blev brugt til at skrive tekst og musik til den tidligere Four Jacks sanger James Rasmussen ( udkom medio september 2001 )

Har i år 2001 bl.a. arbejdet for Atlas-film, været studievært på DR’s regionaler i København og Næstved og tilrettelagt en flermedial programserie om danske musikere for DR TV’s ungdomsafdeling ( premiere november 2001 ).

Diverse:
Spiller og synger på 12. år i Beatles-kopi orkestret The Original Copycats og har i et par år dyrket trioen The Bugs med bl.a. den tidligere Overkaj, Michael Boesen. Har vundet flere tekst & musik konkurrencer, bl.a. én der hylder et stort kræmmermarked i Nordsjælland og én der handler om hvor blødt et bestemt slags lokumspapir er.
Slut prut.

– Kim Heibon

Jeg Mødte Kim, da jeg i 1999 var på Musikbutikken sammen med ” Jacks ” han skulle have nogle informationer af mig ang. TV programmet.
Vi satte os ned, og da jeg så op mødte jeg et par utroligt levende øjne, som var fyldt med en ægte interresse, for det han havde med at gøre, og Kim fik hvad han kom efter.

Da jeg en tid efter, skulle bruge et ” Hanegal ” til en sang jeg arbejdede på, kom jeg i kontakt med Kim igen, for han havde lige det ” Hanegal ” jeg skulle bruge.
Vi kom i snak og udvekslede musikalske ideer, og hen af vejen fortalte jeg Kim små anekdoter fra mit liv, og han sagde faktisk til mig, at det skulle jeg skrive om, i stedet for at rende rundt efter et ” Hanegal. “
En dag kom Kim forbi med sin guitar under armen… Han satte sig ned og spillede ” Jeg var en Jack ” for mig, og alt i den sang fortalte mig, at han havde fat i det Danske sprog på sin helt egen måde. Jeg spurgte straks om der var mere af slagsen, og Kim svarede : ” James, ” Jeg arbejder på det….. 9 måneder senere havde han skrevet hele konceptet til ” Jeg var en Jack “

– James Rasmussen